Nieuws

clarissen sint-truiden klooster a-tract architecture
Wonen in de nabijheid van een klooster

Het perfecte evenwicht tussen rust en zingeving

  De Zusters Clarissen slaan een nieuwe weg in Onze geliefde truiense zusters hebben een plan. Sinds geruime tijd denken de pragmatische vrouwen na over de toekomst. Hun toekomst, maar ook die van het klooster en de sfeervolle gebouwen eromheen. Hoe kunnen ze de kracht van hun community versterken en hun thuis een moderne, duurzame bestemming geven, zonder te raken aan de rust en kalmte die hen zo dierbaar is? Samen met projectontwikkelaar en filosoof Rudi Gilen werkten ze een plan uit dat niet alleen voor de zusters, maar voor de hele stad een meerwaarde zal betekenen.
Lees meer
Clarissen kloostersite Sint-Tuiden wonen
Vanaf 2023 wonen Clarissen samen met leken op kloostersite
Het clarissenklooster van Sint-Truiden wordt deels afgebroken en heropgebouwd als 'lekenklooster'. Vanaf 2023 kunnen ook leken er gaan wonen in nieuwe appartementen. De zusters bouwen een kleinschaliger klooster en de mooie kapel blijft behouden.
Lees meer
Botanica Mijnpark Houthalen-Helchteren
Bedrijven en tweehonderd woningen rond schachtbokken in Houthalen
Met ruim tweehonderd nieuwe woningen en een bedrijfscluster krijgt de omgeving van de twee schachtbokken van Houthalen een volledig nieuwe invulling. De getransformeerde site wordt onder de naam Bellefleurs aan de wereld voorgesteld.
Lees meer
Botanica Mijnpark Houthalen-Helchteren
Gloednieuwe bedrijvencampus in Houthalen
Op het voormalige mijnterrein achter het gemeentehuis van Houthalen-Helchteren wordt weldra gestart met de bouw van een nieuwe bedrijvenzone. Volgens burgemeester Alain Yzermans is deze Greenville Campus met 10.000 m² bedrijfsgebouwen, goed voor “een paar honderd jobs”.
Lees meer
PPS Mijnpark Houthalen-Helchteren a-tract architecture appartementen
Houben transformeert Houthalense Mijnomgeving mee in bedrijvige woonsite
Achter het Nieuwe Administratieve Centrum (NAC) ondergaat de voormalige mijnsite van Houthalen-Helchteren weldra een dubbele reconversie. Qua energiezuinig en innovatief wonen, maar ook op economisch vlak. “Bellefleurs staat enerzijds voor een bedrijvensite die in de toekomst goed is voor honderden jobs”, verklapt Alain Yzermans, burgemeester van de mijngemeente. “Terwijl het anderzijds een bijhorende woonwijk van 250 woningen voorziet.” Ook Houben neemt actief deel aan het project en staat in voor de ontwikkeling van 102 appartementen
Lees meer
acature a-tract architecture architect hasselt
vacature stagiair-architect
a-tract architecture is een compact en dynamisch architectenbureau gevestigd in Hasselt. We werken in teamverband aan zeer boeiende en diverse projecten, zowel in de publieke, residentiële, de industriële en de commerciële sector. Voor de versterking van ons team zijn wij op zoek naar een creatieve en enthousiaste medewerker.
Lees meer
acature a-tract architecture architect hasselt
a-tract architecture zoekt (ir) architect!
a-tract architecture is een compact en dynamisch architectenbureau gevestigd in Hasselt.  We werken in teamverband aan zeer boeiende en diverse projecten, zowel in de publieke, residentiële, de industriële en de commerciële sector. Voor de versterking van ons team zijn wij op zoek naar een creatieve en enthousiaste medewerker.
Lees meer
Clarissen Sint-Truiden Renovatie en nieuwbouw historische kloostersite door a-tract architecture Hasselt
Renovatie Clarissenklooster van start
Het Clarissenklooster in de Diesterstraat zal tegen het einde van dit jaar helemaal verbouwd zijn. De eerste afbraakwerken zijn vorige week gestart. Bron: https://www.hbvl.be/cnt/dmf20210112_98241983   
Lees meer
Wij Verhuizen Nieuw adres a-tract architecture Gouverneur Roppesingel 15 Hasselt
Wij verhuizen naar een nieuw kantoor
Wij verhuizen! Vanaf januari 2021 zijn wij gevestigd in ons nieuw kantoor op de Gouverneur Roppesingel 15 in Hasselt. Wegens de huidige coronamaatregelen en deze verhuis zijn wij momenteel telefonisch moeilijker bereikbaar. Via de Contact-pagina kan je steeds onze contactgegevens raadplegen.
Lees meer
Clarissen Sint-Truiden Restauratie, renovatie en nieuwbouw historische kloostersite door a-tract architecture Hasselt
a-tract architecture schenkt Sint-Truiden’s Clarissenklooster tweede leven
Op de site van het beschermde Clarissenklooster in de binnenstad van Sint-Truiden combineert a-tract architecture restauratie en renovatie met een zeer compacte nieuwbouw. Na afbraak van de historisch irrelevante gebouwdelen worden 31 wooneenheden georganiseerd rond een gemeenschappelijke kloostertuin. De kapel en de ontmoetingsruimtes op het gelijkvloers van de gerestaureerde 18de eeuwse vleugel vormen een verlenging van de individuele woonruimte.

Lees meer
Tervia's a-tract architecture hasselt
Tervia’s: flexibel landschapskantoor met een circulaire stempel
Met Tervia’s kreeg IT-bedrijf Remicon in september een gloednieuwe kantooromgeving ter beschikking. In dit flexibel landschapskantoor in Westmeerbeek staat circulariteit centraal. Van de vloeren over de wanden tot de verlichting: alles draagt een circulaire stempel. Samen met aannemer Beneens verzorgde a-tract architecture  uit Hasselt het circulaire interieur van de voormalige KMO loods.
Lees meer
Modulair bouwen: de toekomst is veranderingsgericht
Modulair bouwen: de toekomst is veranderingsgericht
Tijden veranderen. Anno 2020 evolueren de maatschappelijke noden haast even snel als de technologische mogelijkheden. Statische gebouwen bieden niet langer een adequaat antwoord op de steeds dynamischere realiteit, en dus is flexibiliteit meer dan ooit het ordewoord. “Modulair en veranderingsgericht bouwen zal dan ook alleen maar aan belang winnen”, benadrukt Roos Servaes van OVAM. Vooruitstrevende projecten als LAB2FAB in Houthalen-Helchteren geven alvast het goede voorbeeld.
Lees meer
Sophie Weygers (a-tract) over light as a service van ETAP
Gewikt & Gewogen: Sophie Weygers (a-tract) over light as a service van ETAP
Producten aanbieden als een dienst is een onvermijdelijke evolutie in de transitie naar een circulaire bouwsector. Product as a service wordt dan ook in steeds meer producten toegepast. Sophie Weygers, architect bij het Hasseltse a-tract architecture, heeft ervaring met het concept. In een recent project van het bureau staat ETAP in voor de verlichting via light as a service (LAAS). In deze Gewikt & Gewogen licht Weygers die bewuste keuze toe.
Lees meer