Botanica Mijnpark Houthalen-Helchteren

Gloednieuwe bedrijvencampus in Houthalen

Op het voormalige mijnterrein achter het gemeentehuis van Houthalen-Helchteren wordt weldra gestart met de bouw van een nieuwe bedrijvenzone. Volgens burgemeester Alain Yzermans is deze Greenville Campus met 10.000 m² bedrijfsgebouwen, goed voor “een paar honderd jobs”.

Bellefleurs, zo heet de volledige zone die achter het Nieuwe Administratieve Centrum (NAC) en naast industriezone Centrum-Zuid, vanaf volgend jaar uit de grond zal rijzen. Er komt enerzijds een grootschalige woonwijk met 200 nieuwbouwwoningen. Een deel hiervan dient voor de sociale verhuur.

Anderzijds wordt er ruimte voorzien om een nieuwe bedrijvensite te bouwen. De nieuwe Greenville Campus moet complementair zijn aan de Cleantech-incubator Greenville (die recent door LRM boven water werd gehouden). Het doel is om zowel op de oude als nieuwe locatie vooral bedrijven aan te trekken die werken met en rond duurzame technologie.

“Concreet gaat het in eerste fase om 10.000 m² aan uiterst functionele bedrijfsgebouwen, geschikt voor acht tot dertig bedrijven”, aldus gespecialiseerd aannemer TCS. “Het bouwproject zal bovendien een Breeam-keurmerk dragen, wat een niveau van duurzaamheid inhoudt die erg uitzonderlijk is voor een dergelijke bedrijvencampus.”

Als bouwpartners zullen Houben, Cordeel, Willemen Construct, TCS en Gilen Real Estate worden ingeschakeld. Het ontwerp van de site is van A-tract Architecture, het bureau van Sophie Weygers.

Bron: https://www.made-in.be/limburg/gloednieuwe-bedrijvencampus-in-houthalen/#:~:text=Bellefleurs%2C%20zo%20heet%20de%20volledige,dient%20voor%20de%20sociale%20verhuur.