Aminolabs

Aminolabs, een sterk groeiende producent van voedingssupplementen had nood aan een nieuw gebouw. Het moest symbool staan voor de hoge kwaliteitsstandaarden die in de voedingsindustrie gelden.

Aminolabs legde zowel voor zichzelf als voor de architecten de lat bijzonder hoog: aan de uiteindelijke vormgeving, layout, volumetrie, inplanting,… ging een heel onderzoekstraject vooraf. In een zeer nauwe samenwerking met de technische verantwoordelijken van Aminolabs.

Het resultaat van het gezamenlijk doorgelopen onderzoekstraject is een bedrijfsgebouw dat voldoet aan de allerhoogste hygiënische eisen met een transparantie die zeldzaam is voor bedrijven uit de voedingsbranche. De opdrachtgever wilde dat de intermenselijke contacten, eigen aan een KMO-bedrijf, behouden bleven ondanks de verplichte zonering tussen productie / magazijn / administratie. Deze contacten komen immers de sfeer en met als gevolg de kwaliteit van de productie ten goede. Dit vertaalden we in een verregaande transparantie tussen de verschillende afdelingen en in het veelvuldig gebruik van glaswanden. Het bedrijf is volledig clean en laat aan de buitenwereld zien dat het niets te verbergen heeft. Zo wil het ook de link leggen met de sportsector waarin het actief is.

Program

production hall and offices of food supplements

Location

Hasselt – Kiewit, Belgium

Client

Eurofood nv

Phase

Built – 2006 *