Internaat GO!

In samenwerking met Willemen en Engie Tractebel heeft a-tract architecture deelgenomen aan deze wedstrijd in opdracht van Go!Next. De opdracht betrof een nieuwbouw voor 150 internen in Hasselt.

Het gebouw is dwars ingeplant op de Elfde-Liniestraat en strekt zich volledig uit langs de Demer en langs een verkeersvrije “wandel-as” die de volledige site van de GO!Next Scholen ontsluit.

Net omwille van de veelheid aan verschillende volumes op de site kenmerkt het ontwerp zich als een zeer simpel en eenvoudig. De opzet van dit ontwerp was om een zeer huiselijke sfeer te creëren voor de internen. Dit resulteerde in een uitgestrekt balkvolume geplaatst op pilotis, waardoor het gelijkvloers een zéér open karakter krijgt. De kamers met leefruimtes op de verdiepingen bevinden zich in het bovengelegen balkvolume.

Net door dit verschil ontstaat er een heel dynamische toegankelijke en huiselijke sfeer: het gelijkvloers met gemeenschappelijke open functies, inkom, refter, polyvalente ruimte en de keuken. Boven ruimtes met een eerder gesloten/privaat karakter, leefruimtes en kamers van de internen.

Program

Boarding School

Location

Hasselt, Belgium

Client

GO! Onderwijs

Phase

Competition – 2019 – not selected