02 november 2018

Nieuw cleantech bedrijfsgebouw LAB2FAB opent deuren


Op het voormalige mijnterrein van Houthalen-Helchteren is gisteren Lab2Fab geopend. Jonge bedrijven binnen de cleantechsector kunnen er voortaan naar hartenlust experimenteren en testen. De cleantechcampus krijgt zo een sterke en belangrijke accelerator voor nieuwe kennis en technologie waarmee nieuwe bedrijfsinvesteringen en werkgelegenheid gecreëerd kan worden. Voor de bouw van het testcentrum kon GreenVille nv rekenen op steun uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en 230.900 euro van de provincie Limburg.

Met de komst van GreenVille en de inplanting van de incubator voor cleantechbedrijven, werd in Houthalen-Helchteren een unieke setting gecreëerd om co-creatietrajecten rond hernieuwbare energie, hernieuwbare materialen maar ook naar de interactie tussen beiden op te zetten.
Hoe langer hoe meer groeide de behoefte aan kantoorruimte maar ook aan labo- en productieruimtes om de nieuwe technologieën te testen. De nieuwe test- en experimenteerruimte met een totale oppervlakte van 2.000 m² en een totale kostprijs van 4,4 miljoen euro moet daar een antwoord op bieden.

Lees meer op limburg.be

Website by Hands Mediarouting

fotograaf: Philippe van Gelooven