09 maart 2018

Groot order bekroont revival van ex-medewerkers Vanleysen


A-tract Architecture, het bureau van Didier De Reze, Sophie Weygers (foto), Diane Deferme en Kris Blykers, heeft de ontwerpwedstrijd gewonnen voor de nieuwbouw van het PLOT. Eind 2018 zal op de vroegere mijnsite van Zwartberg een duurzaam opleidings- en trainingscentrum verrijzen voor de Limburgse politie, brandweer en ambulancediensten.

Voor A-tract Architecture, dat in 2014 ontstond als doorstart van het voormalige Holistic Architecture van Juul Vanleysen, is het binnenhalen van dit order een mooie bekroning voor het harde werk als (her-)start-up.

Het nieuwe PLOT zal elk jaar 20.000 cursisten over de vloer krijgen, voor korte en langdurige opleidingen. Er worden zowel theoretische lessen als praktijkoefeningen gehouden. Daar is een aangepaste accommodatie voor nodig, zeker om crisissituaties te oefenen, zoals slachtoffers bevrijden, EHBO, brand blussen, etc.

Directeur Jacky Vastmans is blij met het ontwerp van de nieuwbouw: “Het is esthetisch mooi en sluit aan bij het mijnverleden van de site. Heel bijzonder is dat de nieuwe oefenhal een doorgedreven duurzame, circulaire bouw wordt, met een beperkte ecologische voetafdruk. Een waarde die we vanuit de provincie erg belangrijk vinden.”

Bron: Made in Limburg

Website by Hands Mediarouting

fotograaf: Philippe van Gelooven