15 mei 2017

HLN: Nieuw testlab op Mijnpark


Op de voormalige mijnterreinen in Houthalen werd gisteren het startschot gegeven voor een nieuw gebouw met een testlab voor bedrijven die rond groene energie werken, een atelier voor het volwassenonderwijs en een jeugdhuis. Het project moet in het voorjaar van 2018 klaar zijn en kost 3,5 miljoen euro.

Na de renovatie van het GreenVille-gebouw en de bouw van het NAC is de bouw van een nieuw innovatief gebouw de volgende stap in de ontwikkeling en opwaardering van het Mijnpark in Houthalen. "Het Mijnpark moet uitgroeien tot een modelzone, waar mensen duurzaam leven, wonen, werken, leren en ontspannen", zegt burgemeester Alain Yzermans (sp.a). "Het gebouw met een lab voor cleantechbedrijven, een atelier voor het volwassenonderwijs en een jeugdhuis komt er in opdracht van de gemeente, vzw TKB Patrimonium en GreenVille."

Het innovatieve gebouw ligt tussen de GreenVille-campus en de TIKB-school. Het gebouw verenigt twee gebouwen. "Aan een zijde heb je het jeugdhuis van 250 vierkante meter en het atelier van 2.000 vierkante meter voor het volwassenonderwijs van het TIKB", aldus Yzermans. "In het andere deel zal GreenVille het GreenVille LAB2FAB bouwen, op een oppervlakte van 2.000 vierkante meter." Het GreenVille LAB2FAB heeft ruimte voor acht extra bedrijven, die zich met cleantech bezighouden. GreenVille zit sinds 2012 op de site en heeft momenteel 33 bedrijven in hun gebouw. Dat zijn vooral bedrijven met kantoorruimte. Met het nieuwe lab komt er ook test- en experimenteerruimte bij. "Het lab bestaat uit acht units van elk 250 vierkante meter", zegt algemeen directeur Kris Asnong van GreenVille. "Er is dus plaats voor acht extra bedrijven. Naast de ruimte bieden we ook hightechapparatuur aan, die niet of zeer beperkt in Vlaanderen aanwezig is."

Lees het volledige artikel op HLN.be: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-houthalen-helchteren/nieuw-testlab-op-mijnpark-a3156730/

Website by Hands Mediarouting

fotograaf: Philippe van Gelooven