1531_001.jpg
 

bedrijfshal en kantoren H.

#2016 #Tienen #haalbaarheidsstudies

Op een vrijstaand hoekperceel, met weidse zichten over landbouwgebied, werd een gebouw ontworpen voor een snelgroeiend zakenkantoor. Belangrijk was een juiste afweging tussen representativiteit en bescheidenheid, zowel in vormgeving als in materiaalgebruik.

We kozen voor een design- and-build formule, waarbij a’tract architecture samen met een aannemer een team vormde. Een snel traject was een vereiste, alsook de strikte budgetcontrole. Door te ontwerpen volgens de bouwmethodiek van de aannemer konden deze eisen gehaald worden.

Het ontwerp houdt enerzijds sterk rekening met de openheid van het landschap, maar creëert anderzijds een begrensde patio; zo worden twee verschillende relaties met de omgeving gecreëerd .
Op analoge wijze worden ook binnen twee verschillende sferen gecreëerd: landschapskantoren versus discrete kabinetten.

Website by Hands Mediarouting

fotograaf: Philippe van Gelooven