beeld-a-stay-BA1.jpg
 

A-stay

#2019 #Brussel #projecten

Dit project in Diegem is door de BESIX-A-Stay-groep op de sporen gezet; De “A-stay-formule” biedt verblijfsaccomodatie aan voor één nacht tot één jaar , terwijl ze tegelijk kantoren verhuurt, en dit alles op één locatie en in één gebouw. Deze evolutie, waarbij de grens tussen wonen en werken vervaagt, is nieuw en biedt –eindelijk- een oplossing voor de uitgestrekte monofunctionele kantoorwijken. Door de gedeelde kantoor- en verblijfsfaciliteiten (zoals parking, lobby-functies, wassalon, ...) ontstaat er een win-win-situatie op gebied van mobiliteit, van energie, en –bovenal- van sociaal contact.

Straks zullen zakenmensen zich vermengen met studenten die een semester lang cursussen volgen, met toeristen op een Brussel-city-trip, met ex-pats die op een project-voor-één-jaar werken, met studio-bewoners die van alle diensten en connectiviteiten gebruik maken. De ruggengraat van het nieuw concept is het gedeelde gelijkvloers. Dit gelijkvloers vormt een levendige, gezellige “sokkel” , waar ongedwongen ontmoetingen kunnen plaats vinden, waar de vergaderzalen van overdag de evenementenplekken van ’s avonds worden, waar het A-stay-netwerk zorgt voor boekingen, reservaties, evenementen, eten, parkeren, fietsdelen, en vele andere diensten.

Het ganse project - een complex van 17.700m²- bestaat uit drie verschillende bouwdelen: een eerste torengebouw met 210 units voor kort en middellang verblijf, een tweede torengebouw met 100 units voor lang verblijf, inclusief de adembenemende zichten op Brussel, en een derde, middelhoog gebouw dat gerenoveerd wordt en geïntegreerd wordt in het geheel.

De architectuur ondersteunt het eigen karakter van de drie afzonderlijke gebouwen , en verbindt ze tegelijkertijd, door de luifel en de colonnade van de gedeelde sokkel op het gelijkvloers.

Dit project in Diegem is de “showcase” voor de 7000 “Stay”-units die de komende vijf jaar door de BESIX-A-stay-groep zullen worden ontwikkeld. A’tract architecture en SMAK architects vormden samen een team . Space Lab werd aangeduid als stedenbouwkundige, Lambda-max als ingenieur stabiliteit, TPF als ingenieur technieken.

Website by Hands Mediarouting

fotograaf: Philippe van Gelooven