Youston

#2012 #Hasselt #projecten #industrie #zonnepanelen #hemelwater

Een bestaande industriehal werd verbouwd en uitgebreid met een kantoordeel voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in beheer en digitalisatie van archieven.

ontworpen ten tijde van holistic architecture 50|5

De bestaande industriehal werd verbouwd en uitgebreid met een kantoorgedeelte. Youston is gespecialiseerd in het beheer en de digitalisatie van archieven. De ligging langsheen de autosnelweg E313 en de bijzondere bedrijfsactiviteit werden specifieke aandachtspunten in het concept.

De volledige gevel van de bestaande hal langsheen de E313 werd voorzien van één groot, bedrukt dekzeil met de naam van het bedrijf. We kozen voor een beperkt aantal materialen voor de uitbreiding om eenvoud en soberheid uit te stralen. We kozen hiervoor vlakke aluminiumbeplating, architectonisch beton en houten latwerk. Door de snelheid van het voorbijrijdende verkeer was enkel een zeer eenvoudig opgevatte opbouw en uitwerking mogelijk.

 

 

act # efficiency

Een snelle realisatietijd vraagt in de voorbereidende fase een vruchtbaar samendenken met alle verschillende bouwondernemingen actief in het project. Een noodzakelijke voorwaarde om mogelijke  “bouwfalen” met de economische consequenties te ondervangen.

act # environment

Het houten latwerk rondom het kantoorgedeelte is sterk beeldbepalend en bovendien onmisbaar als zonwering voor de achterliggende grote vergaderzaal en het inpandig terras dat hierin overgaat. Het volledige dak van de bestaande industriehal werd...

Lees meer

Het houten latwerk rondom het kantoorgedeelte is sterk beeldbepalend en bovendien onmisbaar als zonwering voor de achterliggende grote vergaderzaal en het inpandig terras dat hierin overgaat. Het volledige dak van de bestaande industriehal werd voorzien van fotovoltaïsche panelen.

 

 

attractive

Een juiste afweging van enerzijds het hectische uitzicht op de autosnelweg en anderzijds de gevraagde rust en behaaglijkheid in de kantoren/vergaderzalen was primordiaal voor de lay-out van de verschillende functies.

act # evolution

Bij het ontwerp is veel aandacht gegaan naar een groene omgevingsaanleg, met als speciaal vraagstuk het omgaan met het hemelwater.  Deze aanleg diende het manoeuvreren van zware vrachtwagens mogelijk te maken, maar ook de latere uitbreiding...

Lees meer

Bij het ontwerp is veel aandacht gegaan naar een groene omgevingsaanleg, met als speciaal vraagstuk het omgaan met het hemelwater.  Deze aanleg diende het manoeuvreren van zware vrachtwagens mogelijk te maken, maar ook de latere uitbreiding naar een tweede fase. We anticipeerden op de gestaage groei van de onderneming.

 

 

Website by Hands Mediarouting

fotograaf: Philippe van Gelooven