Aminolabs

#2006 #Hasselt #projecten #industrie #hemelwater #groen

Aminolabs, een sterk groeiende producent van voedingssupplementen had nood aan een nieuw gebouw. Het moest symbool staan voor de hoge kwaliteitsstandaarden die in de voedingsindustrie gelden.

ontworpen ten tijde van holistic architecture 50|5

Aminolabs, een sterk groeiende producent van voedingssupplementen, legde zowel voor zichzelf als voor de architecten de lat bijzonder hoog: aan de uiteindelijke vormgeving, layout, volumetrie, inplanting,... ging een heel onderzoekstraject vooraf. In een zeer nauwe samenwerking met de technische verantwoordelijken van Aminolabs.

Het resultaat van het gezamenlijk doorgelopen onderzoekstraject is een bedrijfsgebouw dat voldoet aan de allerhoogste hygiënische eisen met een transparantie die zeldzaam is voor bedrijven uit de voedingsbranche. De opdrachtgever wilde dat de intermenselijke contacten, eigen aan een KMO-bedrijf, behouden bleven ondanks de verplichte zonering tussen productie / magazijn / administratie. Deze contacten komen immers de sfeer en met als gevolg de kwaliteit van de productie ten goede. Dit vertaalden we in een verregaande transparantie tussen de verschillende afdelingen en in het veelvuldig gebruik van glaswanden. Het bedrijf is volledig clean en laat aan de buitenwerled zien dat het niets te verbergen heeft. Zo wil het ook de link leggen met de sportsector waarin het actief is.

act # efficiency

We bezochten verschillende referentie-projecten in het kader van ons voorafgaand onderzoekstraject. We onderzochten mogelijke productie-flows en stelden ze bij waar nodig. We keken naar de vereiste flexibiliteit van de ontwerpen die aan...

Lees meer

We bezochten verschillende referentie-projecten in het kader van ons voorafgaand onderzoekstraject. We onderzochten mogelijke productie-flows en stelden ze bij waar nodig. We keken naar de vereiste flexibiliteit van de ontwerpen die aan verschillende praktijkscenario's werden getoetst. Waarbij de consequenties van verschillende hygiënische vereisten economisch werden afgewogen. Het leidde tot een gebouw waar zowel budget als timing, tot en met de afwerkingsfase, steeds in evenwicht waren met het conceptueel idee.

act # environment

Door middel van slimme scheidingen tussen de verschillende delen van het gebouw kenden we verschillende thermische criteria en prestaties toe aan de kantoren, productie en het magazijn. We gebruikten beduidend meer isolatie in de...

Lees meer

Door middel van slimme scheidingen tussen de verschillende delen van het gebouw kenden we verschillende thermische criteria en prestaties toe aan de kantoren, productie en het magazijn. We gebruikten beduidend meer isolatie in de productieruimten en het magazijn dan gebruikelijk in industriële bedrijven. Een ander opvallend aspect is de grote buffering van hemelwater dat we kunnen hergebruiken voor bijvoorbeeld het groenonderhoud.

attractive

Aminolabs maakt producten die gebruikt worden in de sportwereld en vroeg naar een gebouw dat gezondheid, vitaliteit, welzijn en zuiverheid uitstraalde. Het "clean" maar warme interieur reflecteert dit helemaal. Ook de groenaanleg speelde in het...

Lees meer

Aminolabs maakt producten die gebruikt worden in de sportwereld en vroeg naar een gebouw dat gezondheid, vitaliteit, welzijn en zuiverheid uitstraalde. Het "clean" maar warme interieur reflecteert dit helemaal. Ook de groenaanleg speelde in het totale concept een belangrijke rol. Aminolabs is een mooi voorbeeld van een sterke integratie tussen architectuur en groen.

act # evolution

Het sterk groeiende Aminolabs was voorheen gehuisvest op een te krappe locatie in centrum Hasselt.  Het was dus de logica zelve dat het nieuwe gebouw op de groei gedimensioneerd zou worden. Door de interne productieflow verticaal te...

Lees meer

Het sterk groeiende Aminolabs was voorheen gehuisvest op een te krappe locatie in centrum Hasselt.  Het was dus de logica zelve dat het nieuwe gebouw op de groei gedimensioneerd zou worden. Door de interne productieflow verticaal te organiseren, werd het nieuwe bouwterrein maximaal benut. En werd er op de verwachte groei ge-anticipeerd.

Website by Hands Mediarouting

fotograaf: Philippe van Gelooven